Държавата си откупува завод от Цветан Василев

14:46, 12 яну 16 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството се опитва да си върне военния ремонтен завод “Авионамс”, който бе притежание на банкера Цветан Василев. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който днес бе в авиационната база „Граф Игнатиево”.

“В доста напреднала фаза сме по процедурите, чрез които държавата ще може да си откупи обратно ремонтния завод “Авионамс”, защото не само МиГ-овете, но и много хеликоптери и друга летателна техника имат нужда от ремонт и обслужване. По този начин ще поправяме и възстановяваме изтребители и оборудване в български завод, а и ще допринесем за създаването на работна ръка”, написа премиерът в своя профил във Facebook.

Борисов и военния министър Николай Ненчев бяха край Пловдив, където бе направен тренировъчен полет на самолет МиГ-29 с двигатели, които Полша ни достави. “В присъствието на полския посланик Н. Пр. Кшищоф Краевски благодарихме на поляците, които в доста критичен момент поеха ангажимент и ни помогнаха с ремонтирането на двигателите. Ще бъдат взети още 6 нови, а всичко останало, което военният министър е поискал като средства за сектора, е заложено в бюджета”, каза премиерът.

И допълни: “Летището в Безмер ще бъде готово през март месец, а военният министър има мандат да започне да преговаря за нови самолети, като през следващите една две години ще завършим преговорите за нови изтребители. Пожелавам на летците успешни полети”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама