50 данъчни декларации са подадени от началото на годината в НАП - В. Търново

14:34, 12 яну 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 данъчни декларации бяха подадени от началото на годината, съобщиха от НАП – Велико Търново. От тях 10 са електронен път, като 6 с помощта на Персонален идентификационен код.

Петко Николов – директор на Дирекция „Обслужване“ в НАП – Велико Търново разясни новостите при подаването на данъчни декларации от физически лица през 2016-та година.

"Призивът на Агенцията е повече хора да се възползват от отстъпката и да подадат декларациите си по електронен път. Единствено тогава ще могат да я ползват", каза Петко Николов.

Условията, обаче са и декларатора да няма неплатени задължения, а подаването да бъде извършено до 31-ви март, също така да бъде спазен и срокът за плащане на дължимия данък 30-ти април. Тази година той е почивен и затова за краен срок се счита датата 3-ти май. ПИК се получава във всички офиси на НАП напълно безплатно.

През изминалата година бяха подадени 4223 декларации по електронен път, 1422 с ПИК, 2801 с електронен подпис. Близо 18000 декларации са били подадени през изминалата година в НАП – Велико Търново.

И тази година физическите лица и семейства ще ползват облекчения. Едно от условията е ако се грижат за деца с увреждания или те самите имат 50 и над 50% нетрудоспособност.

Санкцията за неподаден на време декларация е до 500 лв. Припомниха от НАП за физически лица и от 500 лв. до 3000 лв. за юридически.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама