Плевнелиев след атентата в Истанбул: Отговорът да бъде глобален

14:38, 12 яну 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на България Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган след днешния атентат в Истанбул. Държавният глава определи взрива като „нечовешки акт“.

Припомняме, че по-рано днес в най-големия град в южната ни съседка камикадзе се взриви на централен площад, като при експлозията загинаха десетки хора, много от които туристи. Броят на ранените също е голям.

„Покрусен съм от новината за кървавия терористичен атентат в Истанбул. В този труден за Република Турция момент бих искал да Ви уверя в съпричастността на българския народ и да изразя най-дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите. Тероризмът и насилието са неприемливи и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Надявам се организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона. Република България остро осъжда всеки акт на насилие срещу невинни хора“, се казва в съболезнователната телеграма на българския президент.

Той определя тероризма като глобална заплаха, отговорът на която също трябва да бъде глобален.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама