Оставиха в ареста мъж, убил свой съселянин във Варненско

14:14, 12 яну 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Костадин Иванов от Чернево, община Суворово, обвинен в разстрела на съселянина си Станчо Георгиев остава в ареста. Състав на Варненския апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд.

25-годишният Костадин бе задържан под стража на 15 април миналата година. На Великден (12 април), в прекия сблъсък между две враждуващи фамилии ("златарите" и "копанарите") беше прострелян Станчо (27г.), а други двама бяха за известно време в болница с опасност за живота.

Според свидетелски показания, събрани още в първите часове на разследването, именно Костадин е произвел фаталния изстрел и след това е дал указания как да бъде укрит пистолета. Преправеният газов пистолет бил открит в двора на свидетел по разследването от Девня.

За да потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Костадин Иванов, който вече 9-ти месец е в ареста, днес Варненският апелативен съд се съобрази единствено със събраните в хода на разследването доказателства. И към настоящия момент преценката им обосновава предположението, че обвиняемият е съпричастен към разстрела на своя съселянин. Престъплението е тежко по смисъла на закона, който предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Тежестта на санкцията води и този съд до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама