Реформаторите сформират преговорна група за коалиционното споразумение

14:16, 12 яну 16 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок сформира преговорна група за анекса към коалиционното споразумение, като в нея ще влиза представител от всяка партия на блока. Към момента само от ДСБ не са излъчили свой, тъй като не присъствали по време на заседанието в централата на СДС. Това обяви на брифинг след заседанието заместник-председателят на "сините" Румен Христов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Довечера на заседанието се надяваме, че ДСБ ще излъчат представител на този преговорен екип. Ще водим преговори още от утре и във връзка с новата пленарна сесия", подчерта Христов. Той уточни, че била обсъдена и декларацията за ускоряване на реформите. "Обсъдихме приоритетите, които довечера ще бъдат окончателно офомрени по отношение на този политически сезон. Много важен за нас е и антикорупционният закон. Другият акцент е решението за референдума, който беше проведен. РБ е категорично за електронното гласуване", допълни Румен Христов.

Той изрази надежда и на президентските избори да бъдат всички заедно. "Ние сме единна структура и никой никого не е гонил, можем да продължим заедно. Бяхме добър колектив и отбор. Търсим изглаждане на противоречията, но всъщност такива нямаше. Не получихме подкрепа по съдебната реформа. Предстоят разговори с ДСБ, които са наши добри приятели и партньори", коментира Христов във връзка с това дали Радан Кънев ще продължи да бъде съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок.

Веселин Пенев, който е областен управител на София и зам.-председател на НПСД, допълни, че до момента в рамките на блока няма официална заявка някой да го е напуснал. "Блокът има възможност да взима своите решения", добави още той. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама