БСП избира измежду три варианта за вот на недоверие към правителството

13:57, 12 яну 16 / Политика 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази седмица ще започнем разговори с парламентарните групи, които не са в управляващото мнозинството, в търсене на подкрепа, тъй като ще поискаме вот на недоверие към правителството. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той подчерта, че има редици политики, с които кабинетът на Бойко Борисов не се справя, като това предизвиква недоволство сред хората. Миков посочи кои са темите, около които ще търсят консенсус с другите партии при искането на вот на недоверие - здравеопазване, демографска политика и несправяне с престъпността. Лидерът на левицата подчерта, че за последното свидетелстват двете показни убийства в София през последната седмица.

„В столицата на България не се осигурява сигурността по улиците. Не бива държавата да изпуска контрола върху ситуацията, за да не се стига до обществено напрежение, както става в Европа“, заяви Миков.

На въпросът дали БСП ще подкрепи КРИБ в искането им за оставка на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, той уточни, че партията му не подкрепя бизнес организации.

„Още когато беше предложена Бъчварова за министър, позицията на БСП беше, че истинският вътрешен министър е Бойко Борисов. Днес той го потвърди като пое вината. Премиерът от тук нататък поема пряката отговорност за дейността на МВР“, добави депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Лидерът на левицата каза още, че е крайно време да се дефинира разликата между управляващи и опозиция. Той обясни, че трябва да стане ясно кой носи отговорност за правителствената политика. Миков визираше председателят на ДСБ Радан Кънев, който излезе в опозиция, но министрите на партията останаха във властта.

"Напоследък стана модерно хора, които са участвали във формирането, налагането и прокарването на кадровото осигуряване на политиката, да казват, че са срещу нея. Последен пример са част от Реформаторския блок. Когато казваш, че си в опозиция, ти го доказваш чрез участие и гласуване за вотове на недоверие. Няма как да си в опозиция, а представители от твоята партия да участват на различни етажи на властта", заяви лидерът на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама