Убийства има навсякъде, нали гледаме сериали, скара се Борисов на бизнеса

13:31, 12 яну 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов показа яда си от декларацията на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), с която бизнесът поиска бързо разкриване на убийството на Александър Антов или оставка на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

“Аз повече от всеки съжалявам, когато има убийство, то го има във всички държави в света. Вие гледате сериали всеки ден по действителни случаи, особено “От местопрестъплението: Маями”, така че не е нещо, което се случва само в България. Бих препоръчал от Тайланд да не ми дават съвети и от дългите им почивки, защото там явно малко от се отделят от действителността. Защото този бизнес трябваше да каже, когато месеци наред сваляме вследствие на нашата работа ръста на сивата икономика - близо 3 млрд. лв. повече от контрабанда, която помага на родното производство, когато горивата паднаха драстично - помните ли, че този бизнес ни плашеше, че с по 30-40% щял да се вдигне хлябът, месата, стоките от първа необходимост, ако се вдигнали горивата. Сега, когато паднаха, защо не свалят цените?”, скара се Борисов, който доскоро показваше близки отношения с председателя на КРИБ Кирил Домусчев.

Той призова да вземем пример от Франция, където след терористичните актове гражданите изразиха своята подкрепа и единност. “Искам да го питам г-н Домусчиев - така ли мислеше, когато идваше да му помагаме за неговото хоби - футбола? Искам да го питам във Франция - след такива убийства, след такива терористични актове, излезе ли бизнесът да поиска оставка на министъра, на президента или на премиера им? Или излязоха с оркестрите, с музиката, всичките хванати за ръце да се подкрепят? Нека си изкарат почивката, надявам се, като си дойдат, и на мен да ми поразмине малко, да разговарям с тях”, продължи Борисов.

“Освен това г-жа Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство, което го прави и хиляди служители на МВР, което това им е професията и повече от всички искат да ги разкрият тези убийства и ще ги разкрият. Трябва да ви кажа, че по всички поръчкови убийства пред последните години - за всичките има данни кой, кога и как ги е извършил. Но когато се сглобяват за пред съда тези доказателства - много трудно издържат там. Аз съм убеден, че ще бъдат разкрити, както тези, които направиха “Килърите”, “Наглите”. Така че - ги моля да се съсредоточат да намалят цените на стоките, които произвеждат. За МВР има кой да мисли и те ще се справят. И вчера, и днес с главния прокурор, със зам.-главния прокурор, със службите, знам какво правят, напредват доста и смея да ви уверя, че повече ме разтревожи това за битите пенсионери в няколко тука пловдивски села и се надявам до утре на обяд да имат задържани и обвинени. Притеснява ме, че няколко пъти им казвам да пратят патрулки и жандармерия в “Овча купел” - да успокоят хората”, заяви още Борисов, видимо ядосан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама