Паркингът на ул. „Гурко” да стане на 3 етажа предлагат бургазлии

13:18, 12 яну 16 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паркингът на ул. "Гурко" да стане на няколко надземни етажа. Това настояват жители на централната градска част. Аргументите им са, че въпреки че е платен, той винаги е зает почти на 100 % .

Предложението беше представено по време на обществено обсъждане на Бюджет 2016 пред живущите в центъра, к-с "Възраждане", к-с "Лазур" и к-с "Братя Миладинови". На срещата присъстваха зам.-кметът Йорданка Ананиева, териториалните директори на ЦАУ "Приморие" Наталия Аргирова, на ЦАУ "Зора" Стефан Дубаров, както и общинските съветници Антон Берданков и Галя Василева.

"Общината вече прави проучвания за реализирането на подобен проект", обясни Йорданка Ананиева, която представи финансовата рамка на бюджета за настоящата година. Тя разясни, че проектите за подземните паркинги са твърде рискови поради непроучени геоложки пластове, подводни води и т.н.

Ще бъдат ремонтирани улици от историческото ядро на града, "Възраждане", "Лазур" и "Бр. Миладинови", както и редица междублокови пространства, стана ясно още по време на общественото обсъждане.

Началникът на „Комплексен онкологичен център - Бургас” д-р Христо Дечев пък настоява Онкото да ползва безвъзмездно 450 кв.м. от общинския паркинг на ул. „Гурко“, разположени в близост до ул. „Доц. д-р Константин Кънчев“. Идеята е там да бъде разположен мобилен комбиниран позитронно-емисионен томограф, монтиран на камион. Предложението му ще бъде гласувано от Общинския съвет на идната сесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама