Реформаторският блок качва шуменци на асансьор на успеха

13:19, 12 яну 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприемаческа младежка организация ще бъде създадена в Шумен, обявиха днес на пресконференция представители на Реформаторския блок (РБ) в града.

„Целта е да дадем на младите хора в Шумен възможността да осъществят свои бизнес идеи. Да се научат как се стартира, да се срещнат с успешни хора, предприемачи не само от Шумен, но и от целия Североизточен регион”, допълни общинският съветник Иван Ламбов.

Първата среща ще бъде на 25 януари от 19 часа в гранд-хотел „Шумен” със собственика на фирма „Лифтком” Владислав Кипров. Събитието e безплатно и се промотира във социалните мрежи под надслов „Асансьор към успеха”, обясниха организаторите, целта е да дойдат ученици, студенти и млади хора, които се интересуват от бизнес.

Идеята на реформаторите е освен семинари да организират и демонстрационни дни, стартъп конференции и други подобни инициативи. Амбицията им е да превърнат Шумен в регионален център за млади предприемачи.  

Реформаторите обявиха още, че предлагат в структурата на общинската администрация да се разкрие нов отдел по бизнесразвитие. Вчера на среща с кмета Любомир Христов, те са представили предложението си.

Съветниците от РБ са внесли в администрацията и проект за Наредба за финансиране на спортните организации, готвят и Наредба за младежките дейности, стана ясно днес. Реформаторите имат и идея за създаване на фонд, който да подпомага финансово талантливи шуменски деца и младежи. В ход е и проект за създаване на билетен център, който ще рекламира културните събития в общината и ще предлага сувенири и рекламни брошури за града ни.

Председателката на групата съветници от РБ Даниела Русева обобщи, че от началото на мандата на новия общински съвет в Шумен, реформаторите са отправили 7 питания, внесен е проект за наредба и една докладна записка.

Съветниците са отговорили на сигнали на граждани за осветлението в града, кастряне на надвиснали клони и изхвърлени отпадъци.

Групата на РБ е създала свой уебсайт – reformatori.com и шуменци могат да изпращят там сигнали и съобщения, допълни Русева. Съветниците ще отговарят на всички въпроси и мнения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама