Валентин Василев: Промените в Община Разград ще продължат с пълна сила

13:12, 12 яну 16 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промените в Община Разград ще продължат с пълна сила. Това каза днес на пресконференция кметът Валентин Василев по повод изявленията на БСП за масовите уволнения на общински служители. На пресконференцията присъстваха и неговите заместници Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

Кметът обясни, че към днешна дата освободените общински служители са девет, като трима от тях са навършили пенсионна възраст. Според него при освобождаването на служителите са били спазени изцяло законовите разпоредби.

„Не знам и не ме интересува кой къде членува, мое право е да определя екипа, с който ще работя за интересите на община Разград”, добави Василев.

Той благодари на всички общински служители, навършили пенсионна възраст, които са освободени от работа, като отбеляза, че всички те са работили достойно за интересите на общината, но визията му обаче за развитието на общината е различна. „Искам да дам възможност на млади хора за професионално  кариерно развитие, да им дам надежда да останат да работят и да живеят в родния си град”, каза кметът.

По отношение на запитването на лидера на БСП Елка Неделчева за това, каква ще бъде сумата на обезщетенията, които ще бъдат изплатени на уволнените служители кметът отбеляза, че към момента те са около 13 000 лева, като уточни, че обезщетение за придобито право на пенсия ще изплаща по друг ред.

По повод на това за какво се използва хижата на общината в местността Пчелина и как се отчитат мероприятията и нощувките в нея Василев коментира, че всичко това е регламентирано във вътрешните правила, изготвени от предишния кмет. Съгласно тях хижата се използва за представителни цели, от работещите в общинската администрация и техните семейства, общински съветници и гости на общината. Кметът уточни, че идеята му е обхватът на ползване на базата да бъде разширен, като тя да бъде използвана по-активно от гражданите на Разград, а цените да бъдат актуализирани, за да има съществен принос в своята самоиздръжка.

За това как се отчитат мероприятията и нощувките в хижата Валентин Василев заяви, че не е видял дневник, в който те да се отчитат, не е ясно кой е присъствал, кога е имало мероприятия и кой колко е плащал. Според справка, направена от сегашния екип сумата на отчетените мероприятия и нощувки за 2015 година е 669 лева.

Кметът уточни още, че служителите в хижата на общината са освободени по негова преценка, защото по думите му е имал много сериозни забележки по отношение на работата им.

„Има и неща, които не мога да докажа, затова не искам да коментирам”, каза Василев. Той обясни, че в момента се извършва проверка за доказани неналичности на дизелово гориво и други материали.

Във връзка с обвиненията от лидера на  БСП Елка Неделчева, че откакто е встъпил в длъжност кметът не е провел нито една оперативка с ръководните кадри, д-р Валентин Василев отговори, че оперативките при новия кмет са всеки ден. „Но те не са в този вид, в който си ги представят някои другари, а персонално всеки ден работим с началници на отдели, със заместниците, със служители на администрацията”, каза той и добави, че гражданите нямат време, а искат проблемите им да се решат в законовия срок.

Относно изявленията на левицата за компетентността на новия кмет Валентин Василев бе категоричен, че не се срамува от биографията си.

”Бил съм общински съветник, областен управител, два мандата народен представител, а сега кмет. Искрено се надявах, че критиките щяха да бъдат от някой, който има близка до моята или по-голяма политическа кариера, но не видях знаковите лица на БСП на пресконференцията, надявам се, че това е мнение само на общинския лидер”, допълни Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама