Осем години затвор за шофьора, причинил смъртта на двете близначки и приятеля им в Стамболийски

13:03, 12 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На осем години лишаване от свобода при първоначален общ режим беше осъден Атанас Тонев, който като шофьор причини смъртта на близначките Яница и Виолета Филчеви и на Ивайло Петров, пътували в колата му.

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Атанас Тонев и на лишаване от право да управлява МПС за срок от  десет години.

Той беше признат за виновен в това, че на 28.04.2015 г. в Стамболийски, при управление на лек автомобил "Ауди А4" нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на тримата, като деянието представлява особено тежък случай.

На 28.04.2015 г., вечерта, Атанас Тонев и приятелят му Ивайло Петров отпътували с автомобила на Тонев от Стамболийски за Пловдив, за да вземат сестрите Яница и Виолета Филчеви. Около 22 ч. четиримата тръгнали обратно за Стамболийски, като Атанас Тонев карал колата. В Стамболийски Тонев се движел по бул." Тракия". Движението се осъществявало при намалена видимост през нощта. Въпреки че бил в населено място, Тонев управлявал автомобила със скорост от около 107 км/ч.

Подсъдимият предприел маневра "изпреварване" на движещия се пред него хюндай, при която ударил в предната лява част другата кола.След удара аудито започнало да се върти, напуснало платното за движение и се блъснало в дърво, вдясно от пътното платно.

Вследствие на ударите пътниците в автомобила Ивайло Петров, Яница Филчева и Виолета Филчева получили тежки травми и починали за минути.

Атанас Тонев успял да излезе от аудито, но имал счупване на лявата тазобедрена става.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият призна фактите по обвинението и наложеното наказание се редуцира от 12 на 8 години лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама