Ненчев полетя пред погледа на Бойко Борисов

13:02, 12 яну 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на януари ще бъде обявена обществена поръчка за 6 нови самолетни двигателя на МиГ-29. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев днес в авиобаза "Граф Игнатиево" край Пловдив. Военният министър пристигна заедно с премиера Бойко Борисов, за да инспектира тренировъчен полет на първия МиГ-29 с ремонтиран в Полша двигател.

Официален гост на церемонията беше полският посланик  Н.Пр. Кшищоф Краевски. "Много се радвам, че съм заедно с вас в Граф Игнатиево. Днешното събитие е резултат от успешното сътрудничество между Полша и България. Искам да уверя господин министър-председателя, че ще продължим в тази посока, която е много важна не само за Полша и България, но и за НАТО. Стискаме палци за нашето бъдеще", каза посланикът.

Министър Ненчев се качи в самолета, пилотиран от полковник Димитър Петков, и, както каза самият премиер, "литна пред погледа на Бойко Борисов".

„Ще направим всичко възможно да обновим авиацията, за да бъде тя в състояние самостоятелно да охранява българското въздушно пространство”, заяви още министърът на отбраната. По думите му, това е от изключително голямо значение за България и за армията ни.

Премиерът от своя страна потвърди, че са осигурени достатъчно средства в бюджета за обновяване на българските самолети. Той пожела винаги успешно приземяване на всички летци и на специалистите, които обезпечават полетите.

Борисов каза, че държавата прави всичко възможно да си откупи завода за ремонт на самолети "Авионамс", който е на територията на авиобазата. Той съобщи още, че към края на годината още една ескадрила ще бъде готова за полети, а до две-три години ще завършат преговорите за нови изтребители. През март ще е готово и летището в Безмер, обеща премиерът, така че ангажиментите по линия на НАТО ще бъдат изпълнени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама