Стоянка Мутафова празнува своя 94-ти рожден ден в Шумен

12:44, 12 яну 16 / Култура 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великата българска актриса Стоянка Мутафова ще представи комедията "Госпожа стихийно бедствие" на сцената на Младежки дом – Шумен, съобщават организаторите. Представлението съвпада и с нейния 94 рожден ден, който актрисата ще отбележи на 2 февруари ще се играе в два дни последователни дни - на 15 и на 16 февруари от 19:00 ч.

Актрисата ще отпътува преди рождения си ден за Германия, където ще представи емблематичната си комедия на няколко сцени. След завръщането си в България, Стоянка Мутафова ще посети Шумен сред първите български градове, за да отпразнува личния си празник. В последното си гостуване през месец декември 2015 г. на шуменска сцена, великата ни актриса сподели след безспирните аплодисменти, че за нея винаги е удоволствие да играе в Шумен, тъй като това е града на Тодор Колев, неин скъп приятел и колега, от когото пази най-свидни спомени.

"Госпожа стихийно бедствие" е коронна роля за Стоянка Мутафова. Нейната героиня е напориста, атрактивна дама, твърдо решена да бъде в центъра на събитията, дори и на преклонна възраст. поредица от комични ситуации, в които се включват нейната дъщеря и фамозен комшия, поднасят на публиката бурни емоции от смях през сълзи и възторг. Легендата на българския театър често самата е наричана г-жа Стихийно бедствие, заради темперамента си. Дори нейната биография, написана от дъщеря й Муки, е озаглавена точно така.

Съвсем наскоро Стоянка Мутафова бе обявена от "ГИНЕС" за най-възрастната театрална играеща актриса в света!

Спектаклите се осъществяват под патронажа на кмета на община Шумен, г-н Любомир Христов.

Повече информация за представлението на тел: 0988 88 24 42.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама