15 000 лв. ще даде държавата на ВиК асоциацията в Стара Загора

12:36, 12 яну 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Препоръчителната сума, с която държавата ще финансира дейността на Асоциацията по водоснабдяване и канализация в Стара Загора, да е 15 000 лв. Това решиха днес членовете на Асоциацията на Общо събрание, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. Решението бе единодушно подкрепено от представителите на 11-те общини от областта, членове на Асоциацията, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” Стара Загора.

По втора точка от дневния ред, зам.-кметът на община Тополовград Маргарита Георгиева съобщи, че на 30 ноември 2015 г. Общинският съвет е взел решение присъединяване на община Тополовград към Асоциацията, обслужвана от ВиК Хасково, откъдето също са дали съгласие.

Затова участниците в общото събрание одобриха решение за отпадането на Тополовградска община от Асоциацията, обслужвана от ВиК Стара Загора.

Инж. Румен Райков, управител на ВиК Стара Загора заяви, че това е правилно решение, което ще даде възможност на старозагорското дружество по-лесно да обслужва региона и да кандидатства по проекти с европейско финансиране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама