Софийският градски съд уволни петима съдебни помощници

11:54, 12 яну 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд освободи от длъжност петима съдебни помощници, заради липса на юридически познания, съобщиха от пресцентъра на съда. Некомпетентността им е установена след положен тест на 18 декември 2015 г., който е задължителна част от годишната атестация. На него са се явили всички съдебни помощници без тези, които са били в отпуск.

Част от служителите не познават добре действащата нормативна уредба и тълкуваните решения в областта, в която работят, показват резултатите. Установена е и липса на умение за изготвяне на проекти за диспозитиви на съдебни актове, както и за анализ на правни казуси.

След теста е прекратено трудовото правоотношение на Радослав Вичев, Йордан Колев, Величка Костадинова, Албена Йонидова и Мария Рачкова, считано от 11 януари 2016 г., поради невъзможността за качествено изпълнение на възложената им работа.

Името на Вичев нашумя покрай изпита за младши съдии и прокурори, когато стана ясно, че той е преписвал и е знаел предварително решението на казуса. Вичев е син на бившия апелативен прокурор на София Вичо Вичев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама