КРИБ не иска оставки, а резултати от МВР

11:56, 12 яну 16 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
КРИБ наистина излезе с остра декларация срещу МВР, но не е искал оставки сега и веднага, а точно напротив. Искаме първо резултати сега и веднага и ако няма резултати, то тогава можем да говорим за последващи искания. Това каза в ефира на Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Коментарът му е по повод декларация, която вчера конфередацията изпрати до вътрешния министър Румяна Бъчварова във връзка с убийството на шефа на модна къща „Агресия“ Димитър Антов.

Според Домусчиев острите декларации са нещо типично за бизнеса, когато виждат проблеми и когато не се виждат резултати. Той отбеляза като много важни в случая действията на МВР и следващите от тях резултати.

„В продължение на три дни ние бяхме свидетели на едно относително бездействие, което няма как да доведе до резултати. Не можем да се бъркаме в работата на професионалистите, ако те наистина са такива. Ние от тях трябва да искаме резултати. Министърът е човекът, който трябва да си създаде екип от професионалисти, които да ги осигуряват тези резултати. Нормално е ние да се обръщаме към министъра и всички органи, които по някакъв начин биха повлияли или променили статуквото”, заяви той.

Бизнесменът подчерта, че постоянно има показни разстрели, отвличания, кражби и грабежи в София и това нещо трябва да спре.

„Изключително единодушно от управителния съвет беше решено да излезем с една такава декларация, защото за да може бизнесът да се развива и да се чувства спокоен в една държава и да инвестира в нея – той иска да има сигурност”, посочи Домусчиев. 

Кирил Домусчиев заяви, че КРИБ ще окаже пълно съдействие на МВР за разкриването на престъплението. Той дори обяви, че ще предложи награда за откриване и достоверна информация, която да помогне на МВР да открие извършителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама