Съдът остави в ареста Тайфи Мекльов за отровната ракия

11:33, 12 яну 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Тайфи Мекльов, който е обвинен за това, че на 25 и 26 декември 2015 г. е продал 6 литра алкохол, заради който починаха пет човека в Якоруда, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Според съдебния състав Мекльов може да извърши ново престъпление или да се укрие. По думите на съдията постъпването на нови доказателства не може да доведе до отпадането на престъпния характер в деянието, при което на граждани са предоставени опасни храни и напитки.

Според защитата ракията е била дадена, а не продадена на консуматорите, което тепърва трябва да се установи. Подсъдимият не се яви в съдебната зала. От негово име присъстваше само защитата му. 

По време на мярката адвокат Попниколов поиска по-лека мярка за Мекльов, „за да бъде полезен на своето семейство“. Според него към настоящия момент няма достатъчно събрани доказателства, че обвиненият е продавал алкохол. Той изтъкна, че свидетелските показания пред Окръжен съд – Благоевград сочат, че ракията не е купувана от Мекльов,  нито е даван заек за размяна.

Прокуратурата обаче е на обратното мнение, според което има достатъчно доказателствен материал за поставянето на най-тежката мярка за неотклонение.

Припомняме, че в последните дни на 2015 г. Окръжният съд – Благоевград реши той да остане в ареста. Мярката за неотклонение трябваше да се гледа от САС на 7 януари, но беше отложена за днес. Тогава обвиняемият не беше конвоиран в София, а адвокатът му не се яви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама