Бизнесменът Иван Динов повежда ОФК "Спартак" през мътните води на спортно-финансовата криза

11:11, 12 яну 16 / Спорт 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът Иван Динов за втори път пое спонсорството на общинския футболен клуб "Спартак", информират от пресцентъра на администрацията. По време на Общото събрание той официално потвърди финансовите ангажименти, които поема и подчерта, че не очаква нищо в замяна от кметството.

"Тук съм отново, за да помогна на "Спартак" и плевенския футбол. Ще има 6-8 нови попълнения, известни и добре познати на обществеността футболисти", бе категоричен Динов при изказването си.

От пресцентъра припомнят, че Иван Динов пое отбора преди 4 години и успя да го изведе до второ място в "Б" ПФГ. До сегашното му решение се стига след проведени разговори с депутата Найден Зеленогорски и кмета Георг Спартански. Целта ще е влизане в А-професионалната група до 2019 г., когато ще се отбележи 100-годишнината от създаването на отбора.

„Декларирал съм, че Община Плевен ще съхрани клуба като общински, ще гарантира институционално неговото спокойно развитие. Оттам нататък решенията ще взема Управителният съвет”, коментира г-н Спартански.

В новоизбрания Управителен съвет влизат: Евгени Генов – директор Дирекция „Финансово - счетоводна дейност и управление на собствеността” в Община Плевен и председател на бившия УС, Пепо Петков - общински съветник и председател на Постоянната комисия по „Бюджет и финансова политика”, Даринка Кръстева - бизнесдама, Тони Вашков - футболен деятел, и Иван Кюлджийски - представител на феновете. На събранието стана ясно още, че ОФК „Спартак” Плевен няма данъчни задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама