Ваньо Танов заговори за закриване на още митници

10:48, 12 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 150 души са изгубили работата си в Агенция "Митници" миналата година, заради подкуп, но засега осъден митничар няма. В момента тече преструктуриране и на другите митнически учреждения и е възможно да има и още закривания. Това каза в ефира на БНР директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

„В момента четири митници са минали. Всеки един от началниците на митници защитава щата си, а всяка една административна бройка, която не е достатъчно натоварена, трябва да бъде трансформирана и да премине към оперативния състав, който върши истинската работа”, обясни Ваньо Танов и допълни, че методистите и администрацията трябва да намалява за сметка на оперативния състав.

На последното си заседание Министерският съвет взе решение да закрие митницата в Свиленград, като от днес официално тя вече не функционира. Във връзка със закриването на митническото бюро Танов обясни, че е закрито единствено митническото учреждение. Засега работата си са изгубили само трима души, които нямат достатъчно квалификация, за да работят на терен.

Работните места на митничарите, срещу които има повдигнати обвинения след разбиването на организираната им група за събиране на подкупи, са временно закрити. Танов уточни, че подкупи са получавани на пункта Капитан Андреево.

„В митницата на Капитан Андреево е закрита администрацията. Закрити са тези длъжности, за които има обвинения. Докато текат съдебните дела за тези бройки няма да бъде обявяван конкурс”, посочи още той.

Танов подчерта, че от 2009 до 2013 г. пет пъти са били вдигани заплатите в Агенция „Митници”, а сега предстояло ново увеличение. По думите му това е една от мерките за предотвратяване на корупцията

"Така излишните работни места ще бъдат освободени, за да се спести финансов ресурс, който да се използва за увеличение на заплатите”, посочи директорът на Агенция „Митници“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама