91-годишна русенка е поредната жертва на телефонни измамници

10:29, 12 яну 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нова телефонна измама, станала в Русе, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 11 януари в гр.Русе на домашният телефон на 91 годишна жена се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Крумов. Същият заявил, че неин роднина е пострадал от токов удар. Възрастната жена споменала името на племенник на неин първи братовчед. Мъжът от телефона и казал, че точно за него става въпрос. Пострадалия бил със счупен крак и ръка и се налагало да го транспортират със самолет до "Пирогов", където щяло да му се направи спешна операция. За целта обаче била необходима сумата от 12 000 лева. 

Жената казала, че може да събере само около 1600 лева. Мъжът представил се за д-р Крумов я информирал, че ще изпрати човек от здравната каса да вземе парите. След около 20 минути на вратата се позвънило. Отваряйки видяла мъж на видима възраст 30-32 години, с бяла шапка с козирка, тъмно яке и тъмен панталон, висок около 1.80 см. Непознатия мъж без да се представя заявил, че трябва да вземе пари, които тя е трябвало да приготви. 

След като дала парите и непознатия мъж си тръгнал, възрастната жена се сетила, че има още 4 банкноти по 50.00 лева и казала това на представилият се за д-р Крумов, който през цялото време бил на линия. Мъжът на когото дала сумата от 1600.00 лева отново позвънил и тя му дала и другите банкноти. Представящият се за д-р Крумов и казал да държи телефона отворен до 18.00 часа. Жената обаче затворила слушалката и започнала да звъни на племенника. Тъй като никой не и отговарял тя отишла при съседката и споделила за случилото се. От нея разбрала, че станала жертва на телефонни измамници. Обадила се на тел. 112. 

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама