Професор от Лозана чете в Пловдив лекция за компютърно изследване на мозъка

08:52, 12 яну 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професор д-р Богдан Драгански от Университета на Лозана, Швейцария, гостува на Медицинския университет (МУ) в Пловдив. Пред специалисти днес той ще представи лекция на тема "Анатомични изследвания на мозъка с помощта на компютър - alea iacta est ", съобщиха от отдел "Международно сътрудничество” на университета.

"Нашата цел е да се създадат невробиологични обяснения на пластичността на невронните механизми. Това ще помогне на клиницистите да взимат правилни решения за терапията на пациентите и да се правят прогнози за възстановяване на пациентите с мозъчни лезии”, казва проф. Драгански, който като невроучен участва и в десeтгодишния международен проект за човешкия мозък ("Human Brain Project"). 

За значението на изследването на мозъка с компютър ще стане ясно по време на неговата лекция в учебната зала на Kомплекса за транслационна невронаука в МУ-Пловдив на бул. „Васил Априлов” 15 А. 

С тази лекция продължава специализираното обучение в новооткрития Комплекс за транслационни невронауки, изграден по проект на МУ - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама