Николай Ненчев и Бойко Борисов наблюдават тренировъчен полет на "Граф Игнатиево"

08:21, 12 яну 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев ще присъства на авиационна база "Граф Игнатиево“, където ще се проведе тренировъчен полет на самолет МиГ-29 с двигател по Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29, съобщиха от Министерството на отбраната.

Премиерът Бойко Борисов е поканен да наблюдава тренировъчния полет.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на съвместна летателна тренировка “Тракийски гръм 16” с участието на 74-та ескадрила от състава на Военновъздушните сили на САЩ, базирана в авиобаза Мууди, щата Джорджия.

Тренировката се провежда съгласно Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения за 2016 г. Предвижда се тренировъчни полети да се изпълняват в периода от 06 януари 2016 г. до 25 март 2016 г. след пребазирането на 7 американски самолета "A-10-Thunderbolt“ на гостуващата от САЩ ескадрила. От българска страна участват самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер, вертолети AS-532 AL, Ми-24 и Ми-17 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски. Основните цели са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските Военновъздушни сили за участие в операции под егидата на НАТО, повишаване на летателната и тактическа подготовка на личния състав, както и усъвършенстване на процедурите по логистично осигуряване  и поддръжка на гостуващи формирования. По време на летателната тренировка ще се изпълняват задачи в пълния спектър на подготовките, водени от родовете войски от Военновъздушните сили.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама