Велизар Енчев: В парламента Местан ще седне зад коалиционните си партньори

08:18, 12 яну 16 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз не бих бил в една парламентарна група с Лютви Местан. А той не трябва да има притеснения, че ще седне на последния ред, защото ще седне зад свои коалиционни партньори – АВБ, Патриотичния фронт и ГЕРБ. Това каза в ефира на БТВ независимият депутат Велизар Енчев. Коментарът му беше свързан с отстраняването на досегашния лидер на ДПС Лютви Местан от партията, което следва той да се премести от мястото си на първия ред в Народното събрание. Местан беше последван от петима други депутати, които утре, в първото заседание на парламента за новата година, ще седнат на последния ред като независими народни представители.

Енчев заяви, че сега времето за говорене на групата на групата на независимите трябва да бъде увеличено, тъй като дадените пет минути са крайно недостатъчни. Той обясни, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева трябва да помисли за промени, въпреки че е „толкова пристрастна”.

„Така е, пристрастна е. Скоро влязох в диалог в министър Танева за онези джиповете, които купиха за горските стопанства и Цачева ми отне правото на диалог и ме изгони. Това ще стигне и до съд”, допълни друг независим депутат Георги Кадиев.

Той остро осъди това, е Лютви Местан е търсил закрила в турското посолство.

„Аз винаги съм считал, че политиците трябва да защитават институцииите, когато отиваш в турско посолство ти показваш, че не вярваш на МВР и ДАНС. Местан унижи институциите.

По-добре да изложи собствената си сигурност, а не държавата”, каза Кадиев.

Велизар Енечев повдигна въпроса „на какво основание Лютви Местан ще има охрана на гърба на държавта, която струва около половин милион годишно”. „ Който има нужда от закрила да се обърне към МВР”, каза още той.

Депутатът допълни, че партията му „Българска пролет” вече е събрала около 3000 подписа за иницииране на референдум за Южен поток. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама