АДФИ не откри нередности в обществените поръчки на РЗИ и Топлофикация – Разград

07:07, 12 яну 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ е проверила пет обществени поръчки на „Топлофикация Разград” на обща стойност 284 000 лева. Не са установени неоснователно проведени поръчки, не са съставени и актове за установяване на нарушения, сочат данните на инспекцията за проведените проверки през  четвъртото тримесечие на годината.

В топлофикационното дружество е извършена проверка за законосъобразност на отчетените през 2014 година разходи за строителство, за доставка и за услуги във връзка със спазване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки, сключените договори и плащанията по тях.

Не са установени нарушения и при проведените обществени поръчки на Регионалната здрвана инспекция в Разград. Проверката е обхванала две обществени поръчки на обща стойност 108 000 лева. Финансовите инспектори са проверявали законосъобразността на отчетените през 2014 година разходи на бюджетни средства за строителство, за доставки и средствата за услуги.

В община Цар Калоян инспекторите от АДФИ са открили едно нарушение, за което е съставен акт. То е било за спазване на изискванията на чл. 8, ал.1 от Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор относно предоставяне на информация в срок до 31 март 2015 г. на министъра на финансите за функционирането, адекватността, ефикасността и ефективността на системите за финансово управление и контрол за 2014 година.

Проверки е имало и в Историческия музей в Исперих.  На проверка са били подложени начисляването, събирането и отчитането на приходи от такси за културни ценности, както и разходването им за периода от януари 2010 г. до декември 2014 г. Освен това са проверени стопанисването и управлението на имот ( резерват), публична държавна собственост,  за периода от януари 2010 г. до декември2014 г., в т.ч. събраните приходи от наеми и възстановени разходи за консумативи. Няма установени нарушения при извършените проверки, показват данните на финансовата инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама