Драгомир Стойнев зове за екипна работа в БСП

06:45, 12 яну 16 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „БСП трябва да покаже обединени усилия и успешна екипна работа във всяка община,  при активен диалог с хората,  организациите и бизнеса”, призова старозагорският депутат от „БСП лява България” Драгомир Стойнев на семинар в Чирпан.

Областният съвет на БСП Стара Загора събра общинските съветници и кметове на Левицата от региона на работен семинар за участието на партията в местното самоуправление. Лектори бяха народните представители от „БСП лява България”: Драгомир Стойнев,  проф. Румен Гечев, Георги Гьоков и областният председател на социалистите Васил Самарски. Добри социални практики споделиха кметовете на Чирпан и Николаево Кичка Петкова и Косьо Косев, както и зам.-кметът на Гълъбово Димитър Василев. Във форума участва и зам.-председателят на Националния съвет на БСП и зам.-председател на Народното събрание Янаки Стоилов.

Пред новите общински съветници и кметове на населени места Драгомир Стойнев представи процеса на изграждане на общински политики, ярки послания в местната законодателна и изпълнителна власт и представяне на своевременни решения на проблемите на гражданите. Той сподели европейски практики и конкретни модели на поведение за отстояване на лява политика.

„Левите стандарти и платформи, които бяха представени на избирателите  в местните избори, трябва да бъдат на фокус в този мандат с конкретна програма за всяка година”, категоричен бе другият старозагорски депутат Георги Гьоков. „Така трябва да работим, че всяка общност да ни идентифицира като алтернатива на сегашните управляващи в държавата”, каза още Гьоков.

„Отстояването на местна политика в центъра, на която да са хората, се отразява най-ярко в един общински бюджет”, допълни областният председател Васил Самарски и представи успешни местни политики и инициативи, които социалистите могат да защитават с обсъждането и приемането на бюджета и инвестиционната програма. „Бюджет′2016 е бюджет на дълговата мизерия, правителството на ГЕРБ предлага главоломно нарастване на държавния дълг”, категоричен бе депутатът Румен Гечев, зам.-председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Според Янаки Стоилов пък добрият опит на кметовете на БСП е заложен в левите стандарти и трябва да се търсят различни възможности за осъществяване на лява политика, както на национално, така и на местно ниво. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама