ЕС отпуска 80 млн. лв. за подобряване на условията на труд у нас

21:59, 11 яну 16 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80 милиона лева може да отидат в бизнеса, за да подобри условията на труд. Парите се отпускат по европрограма, съобщава бТВ. Става въпрос за процедурата "Добри и безопасни условия на труд" по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Очаква се кандидатстването да започне в края на този месец. Проектите трябва да са за минимум 50 хиляди лева, но за не повече от 200 хиляди евро.

За микро, малки и средни предприятия - парите се отпускат безвъзмездно, без да се изисква съфинансиране от тяхна страна. За големите - съфинансирането е 20 на сто от стойността на проекта.

Парите могат да се използват за въвеждане на гъвкаво работно време и различни социални придобивки, за осигуряване на транспорт до и от работното място, за оборудване и обучения на работниците.

От социалното министерство очакват поне 400 предприятия да се възползват от финансирането. Срокът за кандидатстване е два месеца. След това ще започне оценката на проектите. Реализацията на първите одобрени се очаква в края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама