16-годишният Димитър, пребил бургаския авиоинженер, счупи микрофона на журналист

21:51, 11 яну 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишният бургаски ученик, който нападна 64-годишния авиоинженер Чанко Стайков в автобус на общинския превозвач "Бургасбус" в събота, счупи микрофона на Нова телевизия при излизането си от ареста.

Оказало се, че побоят над Чанко Стайков, станал в автобус № 15, обслужващ линията до квартал Сарафово, не е първата проява на агресия на десетокласника от Гимназията по електротехника в Бургас. Училищният психолог обаче обясни пред Нова телевизия, че Димитър Чантов е затворен и трудно се разговаря с него.

Приятелката на Димитър, станала причина за инцидента заяви, че не се чувства виновна и не може да обясни агресията на приятеля си.  

Малко по-рано през деня Реформаторите в морския град осъдиха остро бруталния побой над Чанко Стайков и призоваваха извършителят да получи ефективно наказание. Те поиксха и да бъде ускорено поставянето на видеонаблюдение по линиите на градския транспорт, както и на новите автобусни спирки.

От Районна прокуратура Бургас съобщиха, че по случая вече образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 от НК. Делото е докладвано в прокуратурата, под чието ръководство продължава разследването.

Причина за побоя станала невинна забележка към приятелката на момчето от страна на Стайков да не слага калните си обувки на седалката. Назидателният тон обаче не се харесал на Димитър, който станал рязко от седалката и започнал да нагала с юмруци пенсионирания авиоинженер. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама