Шон Пен на разпит заради интервюто му с наркобоса Ел Чапо

21:42, 11 яну 16 / Свят 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Холивудският актьор Шон Пен е привикан на разпит от мексиканските власти заради интервюто му с избягалия от затвора наркобос Хоакин Гусман, известен като Ел Чапо, съобщава CNN.

Интервюто е публикувано в последния брой на сп. „Rolling Stone”. Двмата са се срещнали в мексиканската джунгла през месец октомври 2015 г., когато Ел Чапо е издирван след повторното му бягство от затвора „Алтиплано“ през месец юли.

По думите на главния прокурор на Мексико известният затворник е искал да направи биографичен филм за себе си, затова се е свързал с актьори и продуценти. Това е допринесло в голама степен за неговото залаване.

Срещата между Шон Пен и Ел Чапо е продължила седем часа, споделя актьорът. Интервюто е проведено на по-късен етап по телефона или чрез видеовръзка от разстояние, поради невъзможността за нова среща, предаде „Франс прес“. То обхваща широк кръг от въпроси – от детството на Гусман до отношението му към политиката на САЩ.

Мексиканската актриса Кейт дел Кастийо е осъществила връзката за интервюто. В миналото тя открито е изразявала подкрепата си за наркобоса. При бягството си Ел Чапо е решил да заснеме документален филм за живота си. Тогава той поверил снимачния проект на Кастийо, посочва ТАСС.

В публикуваната статия в сп. „Rolling stone” Хоакин Гусман изтъква търговията си с наркотици. Той споделя, че е доставил повече хероин, метамфетамини, кокаин и марихуана, от който и да е друг дилър по света. За целите на доставките Ел Чапо е имал флотилия от подводници и самолети, камиони и кораби.

„Ако нямаше консумация, нямаше да има доставки“, казва той в интервюто. Според него наркотиците унищожават хората, но там, където той е израснал, е нямало друг начин за преживяване освен чрез наркотрафик.

Бягството му от затвора е станало през 1,5 км прокопан тунел, който започвал от килията му, разказва Гусман пред Шон Пен. Той изтъква, че неговият картел Синалоа е наел инженери, които са отишли в Германия за специално 3-месечно обучение за подобни подземни дейности. По думите на наркобарона, дори той да изчезне, трафикът на дрога няма да намалее. В интервюто си той отрича да е виновен за високите нива на пристрастяване към наркотици по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама