Институции отказват да свалят куче от покрив в столицата (снимки)

21:15, 11 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неделя е ден за почивка и дори едно куче, кацнало на покрив, не може да наруши следобеда на пожарникари, служители на „Националната ситема 112“ и организации за защита на животните. Случаят става известен във Фейсбук след публикация на гражданина Кина Станкова в социалната мрежа.

Незнайно как куче се качва на покрива на изоставена къща в столичния квартал „Люлин“, където скимтейки се опитва да намери начин и да слезе. Свидетели на нещастния случай са съседи, които подават сигнал до 112. След кратко задържане на разговора, от Националната система им отговарят, че от пожарната са ги препратили да се свържат с организация за защита на животните.

Възмутените граждани искат от дежурния служител на 112 да им предостави телефонен номер на такава организация. Жената от другата страна на линията обаче троснато им отказва, заръчвайки им да потърсят в интернет. В своята публикация Станкова отбелязва вероятността пенсионер да не може да използва интернет в такъв случай.Тогава те намират няколко телефона на различни организации за защита на животните. След опити за свързване, телефоните остават невдигнати.

Станкова отново звъни на 112 и им обяснява случая. Този път отговрът е, че е подаден сигнал до Столичната община, но не е ясно кога ще бъдат изпратени хора, които да помогнат. Столичните жители не се отказват, намират телефон на пожарната и се обаждат.

„Господинът отсреща, явно запознат със сигнала, ми казва , че това не е тяхна работа и трябва общината да си свърши работата“, пише Станкова в поста си. Тя му обяснява, че само на двеста метра от изоставената къща в ж.к. „Люлин“ 10 има пожарна, като го моли за проява на човечност. Човекът откзва да изпрати някого, повтаряйки че това е работа на общината.

Един от съседите отива до въпросната пожарна, но се връща разочарован, като разказва, че за предприемането на спасители действия за кучето трябва да има получен сигнал от „Националната ситема 112“.

Без да чакат повече, хората намират стълба, с която да задействат сами спасителната операция. Стълбата обаче се оказва къса. Въпреки това те не се отказват и рискувайки живота си се качват на покрива на въпросната къща. Там те местят керемиди, за да може да осъществят докрай замисленото сваляне на кучето. Случаят приключва с щастлв край за живота на хората и на животното, което е свалено с помощта на въжета.

Потресена от бездействието на институциите, Станкова пита защо се плащат данъци, след като държавните служители не си вършат работата. Тя допълва, че гражданите са си виновни за неделното нарушено спокойствие с опита им да спасят уличното куче.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама