Блъсков е заложил в. „Труд“ за 3,7 млн. евро в Първа инвестиционна

20:26, 11 яну 16 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сделката, чрез която в средата на декември 2015 г. Петьо Блъсков придоби вестник "Труд" от Венелина Гочева, е финансирана от Първа инвестиционна банка (ПИБ). Това става ясно от договор за залог на търговското предприятие на "Труд медиа", който е бил подаден пред Агенцията по вписванията миналия петък, но все още не е вписан, съобщава „Капитал“.

Дружеството, чрез което стана прехвърлянето, заедно с марките "Труд", "Дневен Труд", "Жълт Труд", "Седмичен Труд", "Нощен Труд" е било заложено срещу 3.7 млн. евро кредит, които ПИБ е отпуснала на "Блъсков медиа". От тях в момента на пазара излизат само "Труд" и "Жълт Труд".

Това е последният етап от сделката по закупуването на "Труд" от Блъсков. Досегашен собственик на вестника беше Венелина Гочева, която чрез "Про нюз България" придоби бившата медийна група на ВАЦ от предишните инвеститори в нея - Любомир Павлов и Огнян Донев. Продажбата на "Труд" беше обявена още през април 2014 г., а няколко месеца по-късно Блъсков пое поста главен редактор на вестника, но чак в края на 2015 г. започна видимото й юридическо приключване.

Миналата седмица името на Блъсков официално се появи и в списъка на кредитополучателите на фалиралата КТБ, правили цесии и прихващания. Оттам става ясно, че новият собственик на "Труд" е имал 500 хил. долара просрочен заем към банката, което го прави един от най-големите й индивидуални кредитополучатели.

Наскоро в. "Труд" премести редакцията си от Полиграфическия комбинат (собственост на дъщерно дружество на "Булгартабак") в сградата на Музея на социалистическото изкуство до столичния КАТ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама