Кьолн отвръща на удара с нападения над мигранти

19:31, 11 яну 16 / Свят 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко нападения над мигранти са станали в неделя, съобщават германските медии. В Кьолн, където в новогодишната нощ се стигна до масови сексуални посегателства над жени, група от двайсетина души е нападнала шестима пакистанци, като двама от тях са в болница със сериозни травми.

По-късно петима неизвестни са нападнали 39-годишен сириец, който е леко ранен. Към момента не е ясно дали има връзка между двата инцидента.

Група рокери и футболни фенове са се организирали през Фейсбук за „лов на хора“, пише „Експрес“. От полицията са отказали да потвърдят информацията, като са отговорили, че изясняват дали става въпрос за ксенофобски прояви.

Междувременно в различни германски медии има информация за нови сексуални посегателства от мигранти в Лайпциг и Хамбург, съобщава РИА Новости.

От вътрешното министерство днес потвърдиха, че имат над 400 жалби за нападението в Кьолн, като почти всички заподозрени са мигранти. Властите в Германия обаче остро осъдиха нападението над мигранти.

Financial Times пък съобщи, че най-вероятно заради събития в Кьолн  германският канцлер Ангела Меркел е отменила участието си на икономическия форум в Давос.

Върховният представител на ЕС по въпросите за външната политика и сигурността Федерика Могерини пък обяви в Прага, че насилието срещу жени не е донесено в Европа от имигрантите, а политиците не трябва да използват случилото се, за да промотират своите собствени политически приоритети. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама