По-малко потребление на ток през декември отчита EVN България

19:05, 11 яну 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 12 % по-ниска е средната стойност на фактурите за декември 2015 г. спрямо 2014 г. при битовите клиенти на EVN България, съобщиха от дружеството.

Според техните данни средната фактура за консумирана електроенергия за декември 2015 г. е 53,99 лв. (с ДДС), докато средната стойност на фактурите за декември 2014 г. е била 61,30 лв. (с ДДС).

От EVN България сочат, че сме потребили през последния декември 295 киловатчаса електричество, което е по-малко с 40 киловатчаса спрямо средното потребление за декември 2014 г. - 335 киловатчаса.

Фактурите обаче, които в момента са на каса, не включват потреблението по коледните и новогодишните празници, което традиционно се заплаща с фактурите, излизащи в края на януари и началото на февруари.

По време на празничните и почивни дни сътрудниците на EVN България отчитаха показанията на електромерите по редовен месечен график.

Освен потреблението, в посочените средни стойности за фактури следва да се имат предвид и промените в цените на електроенергията през последните 12 месеца, допълват от дружеството.

EVN България напомня, че посочените стойности на потребление и фактури са средно изчислени, поради което не могат да се отнесат автоматично към всеки един конкретен клиент, чиято консумация на електроенергия е индивидуална и зависи както от степента му на енергийна ефективност, така и от профила на потребление.

Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама