Нарушители нападнаха с брадва инспектор от ИАРА - Благоевград

18:53, 11 яну 16 25 872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарушители нападнаха с брадва служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - клон Благоевград, а други заплашиха със саморазправа. Скандалният сцена се разиграла миналата сряда по време на проверка за спазване на режима на риболова в района на Сандански.

Тогава държавните служители установили, че голяма група бракониери ловят риба с "голи" тройни куки. Това от своя страна представлява нарушение на Закона за рибарство и аквакултури. Неприятно изненадани от посещението на контролните органи, любителите на незаконния риболов ги заплашили със саморазправа. Един от инспекторите е заплашен с брадва, а друг - ударен с голямо количество незаконно уловена риба по главата. Последвал словесен спор, след който служителите на ИАРА се обадили на телефон 112.

Нахалството на нарушителите стигнало до там, че отказали да предадат личните си документи и риболовните принадлежности. Докато служителите на реда дойдат част от тях избягали, а един се укрил. Полицаите направили оглед на мястото и предприели издирвателни дейности. В същия ден е получен още един сигнал за риболов с "голи" куки. Единият от тях избягал демонстративно, но по-късно е заловен. Другият се опитал да прикрие деянието си, но също е задържан. Съставени им са констативни протоколи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама