Бургаският депутат Хюсеин Хафъзов напусна ДПС окончателно

18:03, 11 яну 16 / Политика 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският депутат Хюсеин Хафъзов, който е част от най-вярната свита на Лютви Местан, е напуснал парламентарната група на ДПС днес заедно с още петима свои колеги. Това съобщиха за София Topnovini.bg от пресцентъра на Народното събрание. Декларации за напускане са подали още Лютви Местан, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева и Шабанали Дурмуш.

До това решение на шестимата депутати се стигна, след като Лютви Местан беше изключен от Движението за права и свободи по време на заседанието на Централния съвет на партията в „Сараите” на Доган. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган хвърли бомбата за отлъчването на Местан навръх Коледа. Още тогава приближените на вече бившия лидер на Движението обявиха, че ще го последват какво и да им коства това.

Припомняме, че Хюсеин Хафъзов оглави бургаската листа на ДПС за парламентарните избори през 2014 г., но влезе за първи път в парламента през 2013 г., когато отново беше водач на бургаската листа.

Хюсеин Хафъзов стана известен с фразата "Никога не съм ваканцувал", казана от трибуната на 42-ото Народно събрание. Хафъзов е автор и на скандалните думи: „Аз ще бъда свободен, въпреки вашите рестриктивни действия. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмет Давутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм "за" демокрация и ще продължавам да бъда за нея. Без значение вашето отношение към демокрацията и към малцинствата в страната”, казани през февруари 2014 г. в Народното събрание, след като депутатите решиха, че няма да позволят агитацията на език, различен от българския, в предизборните кампании.

Хюсеин Хафъзов активно подкрепяше и имамите по време на процеса в Пазарджик, което до оляма степен спомогна за неговата популярност сред железния електорат на партията.

След напускането на шестимата групата на ДПС ще бъде редуцирана до 30 депутати.

Отцепниците ще бъдат независими народни представители и според правилника няма да имат право да се присъединят към друга група в Народното събрание. Те ще заемат и различни от досегашните си места в пленарната зала, като губят правото си да участват в комисии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама