Живка Николова от Разград е сред носителите на отличието „Читател на годината 2015”

17:41, 11 яну 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живка Николова от Разград е сред отличените в националната кампания "Читател на годината 2015", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в областния град.

Победителката е пенсионирана учителка по български език и литература. През миналата година е взела от РБ “Проф. Боян Пенев“ над 200 книги, съобщи директорът на културната институция Женета Александрова.

Живка Радева чете разнообразна литература. Утре ръководството та библиотеката ще й връчи статуетка  „Читател на годината за 2015 г.“.

 

Кампанията бе инициирана от Мария Габриел, зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация, съвместно със Столична библиотека.

Наградата за носителите на отличието „Читател на годината 2015“ на всяка една от регионалните библиотеки в страната е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от Мария Габриел..

Обединението около любовта към книгите е изключително силен сигнал, който България изпраща към Европа и света. Националната кампания „Читател на годината 2015“, която обедини всички – читатели, автори, библиотеки и институции, е ярко доказателство за приноса на страната ни за културното и духовно наследство на Европа и света.

Това е заявила зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел при обявяването на победителите в кампанията.

Мария Габриел е подчертала, че Европа поставя много силен акцент върху ученето през целия живот. В този контекст е наблегнала на необходимостта от дигитализация на библиотеките, за да могат да отговорят чрез информационните технологии на съвременните читателски изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама