Съдят служител на фирма за бързи кредити, измамил пловдивчани

17:34, 11 яну 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив, внесе в съда обвинителен акт срещу Христо Х., на 47 г. от София, за измама в условията на продължавано престъпление - престъпление по чл. 209, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Христо Х. е предаден на съд за това, че за периода от март 2014 г. до 22 април 2014 г. в Пловдив е въвел в заблуждение седем лица, че ще им осигури работа или вписване в служебни регистри чрез предварително внесена сума по банкова сметка, като им причинил имотна вреда за общо 2 450 лв.

През лятото и есента на 2013 г. Христо работел като сътрудник по охраната и контрольор във фирма за бързи кредити в София. На откриването на един от офисите в столицата той се запознал с пострадалия Г. Г. от Пловдив, на който обяснил, че ръководството на дружеството имало намерение да развива дейност и в Пловдив.

Поставил му задача да търси помещение на комуникативно място в града, както и служители. В началото на 2014 г. регионалният офис в Пловдив бил открит. Тогава на работа били назначени Г. Г. и още един служител.

Обвиняемият им казал, че като работещи в офиса трябвало да бъдат вписани в регистъра на фирмите за бързи кредити, да преминат курсове и да им бъдат изготвени документи. Предложил да им съдейства за това, но ако преведат по 350 лева в личната му банкова сметка.

Поискал да търсят и още служители за други офиси в региона, въпреки че от ръководството на фирмата нямали планове за откриване на такива. Двамата служители превели по 350 лв.

След това същите суми внесли и още пет лица, на които било обещано да бъдат назначени като шефове на офиси в региона или кредитни инспектори, но това не се случило.

През април 2014 г. от фирмата прекратили трудовия договор на обвиняемия, а по-късно той възстановил парите на пострадалите. По време на разследването обвиняемият Христо Х. е дал обяснения, но не е признал вината си.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първо съдебно заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама