Съдии от Районния съд в Разград също застанаха зад Лозан Панов

17:03, 11 яну 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още 92 съдии от цялата страна застанаха зад речта на председателя на ВКС Лозан Панов, в която той прикани колегите си да кажат „не” на страха”, съобщава „Правен свят”.

Сред тях са и четирима съдии от Районния съд в Разград, 26 съдии от Върховния административен съд и Административния съд на София-град, петима от Апелативния специализиран наказателен съд, както и съдии от Пазарджик, Велинград, Пловдив, Пещера, Варна, Стара Загора, Севлиево, Габрово, Враца, Дряново, както и още техни колеги от столицата. Магистратите са се подписали под речта на Панов в знак на подкрепа на казаното от него.

Така общият брой магистрати подкрепящи Лозан Панов става 237. В петък 145 магистрати от София и страната подкрепиха Панов. Днес етичната комисия към съвета обсъди дали да образува проверка срещу Панов по сигнала на сдружение „План Б”, според който с думите си Панов е нарушил етичния кодекс на магистратите.

Комисията обаче реши да не образува дисциплинарно производство срещу Панов, тъй като определи речта му за „лична позиция”.

Председателят на Върховния касационен съд не се яви на заседанието на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама