Веселин Великов: Остава най-трудното. Имаме 13 финала тази пролет

17:01, 11 яну 16 / Спорт 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Изключително съм трогнат от това признание. То обаче още повече ме задължава. Това е награда както за мен, така и за моя екип, а и разбира се за всички момчета от отбора, защото без тях аз съм нищо".

Това заяви наставникът на ФК "Дунав" Веселин Великов, който получи приза за "Треньор номер 1 за 2015 г. в Русе". Той заслужи и специалното отличие "Спортен Олимп" за най-добър треньор, от името на първия зам.-председател на Българския олимпийски комитет и президент на БФБорба Валентин Йорданов. Церемонията се проведе днес в зала "Европа" на Доходно здание в крайдунавския град.

Двама от играчите на "драконите" пък попаднаха в идеалната десятка на най-добрите спортисти в анкетата на местния вестник "Утро" и Община Русе. Това са капитанът Диян Димов, който стана трети, и голмайсторът на отбора Юлиан Ненов - девети. За най-добър спортист бе определен каратистът Тодор Събев, а за най-добър отбор - дамският баскетболен "Дунав 8806".

Веселин Великов припомни, че с идването му в Русе през 2014 г. бе обявен 2-годишен план за завръщане на ФК "Дунав" в елита на родния футбол.

"Никой не вярваше тогава, че това е възможно. Започнахме от Североизточната "В" група, а сега сме първи в "Б" група. Следваме този план. Засега се справяме перфектно с всичко. Остава ни обаче най-трудното. Предстоят ни 13 мача, всеки от които ще е като финал за нас, за да вкараме отбора в "А" група, където не е бил от 25 години", каза още Великов.

Както вече съобщихме, подготовката на "драконите" за пролетния полусезон стартира на 12 януари, вторник, от 14 ч. на клубната база в квартал "Здравец". До момента дунавци са водачи в класирането на "Б" група с актив от 38 точки, с 4 повече от "Поморие" и "Локомотив" Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама