Сметопочистващите фирми във Варна нямат достатъчно техника и работна ръка

16:42, 11 яну 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозни санкции ще понесат сметоизвозващите фирми във Варна. Това съобщи за Topnovini.bg заместник-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов по повод ситуацията с препълнените контейнери за боклук в морската столица през последните дни.

По думите на Иванов ангажираните фирми не разполагат с достатъчно техника и работна ръка, което е основната причина за преливащите контейнери със смет на различни места в града. Множество са сигналите, подавани от граждани, които са проверени от служители на районните администрации и общината. Иванов изтъкна, че най-голям е проблемът с извозването на боклука в районите "Одесос”, "Младост” и част от "Аспарухово”. Нередностите са описани в протоколи, които се обобщават, след което ще бъде направено предложение до кмета санкциите на фирмите да бъдат пропорционални на нарушенията, допълни заместник-кметът.

По думите му глобите, които Община Варна ще наложи за неспазването на договорите, ще бъдат сериозни. Санкциите, наложени на сметопочистващите фирми през миналата година, са били в размер над 262 600 лева. В последните дни има много повече сигнали за нередности при сметоизвозването в града, отбеляза Иванов. На снегопочистващите фирми също ще бъдат наложени финансови рестрикции заради неизпълнение на задълженията по сключените договори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама