Станишев допусна, че турското посолство е свалило Орешарски чрез Местан

16:37, 11 яну 16 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма как да не съм доволен, че Лютви Местан обяви на пресконференцията си кой свали кабинета "Орешарски". Въпросът дали това е съгласувано с посолството на Турция виси във въздуха обаче.

Това заяви на пресконференция днес бившият лидер на БСП, евродепутат и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който покани в офиса си представители на медиите на традиционната новогодишна баница с късмети. По думите му евентуалният политически проект на Местан ще е неприемлив за всяка партия. Станишев съзря и договорка между ГЕРБ и ДПС за свалянето на Орешарски от власт.

„ДПС е достатъчно опитна и стабилна партия, за да реши своите вътрешни противоречия", каза екслидерът на БСП по повод сътресенията в Движението.

"Много трябва да се мисли за президентската кандидатура на левицата. Няма как да се спечелят избори без подкрепата на други хора. Подкрепа трябва да се търси не само сред левите, но и сред другите избиратели", добави Станишев и уточни, че в България предсрочни избори винаги са възможни.

Бившият премиер оцени второто правителство на Бойко Борисов като "имитация на реформи, илюзия за стабилност и кредит от бъдещето". Това бил кабинет на статуквото, кабинет на сделката. За пример той даде съдебната реформа, която се провалила. 

"Планината роди нещо маломерно", изтъкна Станишев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама