Евро годината на спорта в Русе стартира на 19 февруари, обещават много събития и подобрения на базата

16:18, 11 яну 16 / Спорт 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Изпратихме една изключително успешна година. Имаше промяна в спортната инфраструктура. През тази година залагаме още изключително много спортни обекти. Тази 2016 г. Русе ще е и третият град в България, удостоен с приза Европейски град на спорта".

Това заяви по време на церемонията по връчване на наградите за спортист, треньор и отбор на 2015 г. в Русе кметът Пламен Стоилов.

Официално Годината на спорта стартира на 19 февруари, когато на тържествена церемония ще бъде поставено началото на иновативни и масови спортни събития.

"Всички училища, детски градини и места, които създават спортисти ще имат възможност по различни проекти да се включат в тази година, където ние ще предложим изключтелно наситен спортен календар", каза още Стоилов.

Припомняме, че през 2015 г. Русе обяви своята кандидатура за "Европейски град на спорта 2016". Разработена бе визия и събитийна програма, с които Общината влезе в надпреварата. На официална церемония в Европейския парламент в Брюксел, на 18 ноември 2015 г., градът беше обявен за носител на титлата.

От местната администрация уточниха, че Програмата "Русе – Европейски град на спорта 2016" е насочена към повишаване качеството на живот на гражданите чрез активен спорт и към подсилване на чувството за общност и културата на активност сред русенци.

За постигането на тези ефекти, през 2016 г. от Община Русе обещават да реализират мащабна комуникационна кампания. За целта вече е обявен конкурс, който да създаде оригинален и разпознаваем символ на Програмата.

От кандидатите се очаква да представят проект на графичен знак, който да олицетворява традициите и спортния дух на Русе, да интерпретира ключовите социални послания на спорта, формулирани от Федерацията на Европейските столици и градове на спорта - удоволствие от движението, желание за победа, чувство за общност, честна игра и по-добро здраве.

Изискванията към конкурсните проекти предполагат проектът да е авторски, оригинален и новаторски, логото да бъде пригодено за статична печатна и електронна интерпретация и да бъде представено във вариант с и без надпис на български език "Русе – Европейски град на спорта 2016", и на английски език "Ruse – European City of Sport 2016".

Участниците трябва да са навършили 18 години, всеки може да кандидатства с един проект, като единствен автор или в творчески екип, като нямат право да вземат участие в конкурса представители на Община Русе, Общинска фондация "Русе – град на свободния дух", Общински съвет – Русе и други лица, пряко ангажирани с изпълнението на Програмата "Русе – Европейски град на спорта 2016".

Те трябва да представят своя проект на лого, кратко описание на концепцията си с не повече от 2000 знака, приложение, в което се представят възможности за приложение на логото (бланки, плакети, билбордове и т.н.), декларация за авторство на проекта (попълнена, подписана и сканирана), декларация за предварително съгласие за предоставяне на авторски права върху проекта и кратка автобиография на автора.

Постъпилите конкурсни проекти ще се оценяват от специално назначено за целта жури, включващо представители на Община Русе, Общински съвет – Русе, спортни журналисти и деятели.

Журито ще разглежда само проекти, които отговарят на всички гореописани условия за участие в конкурса.

Журито ще разглежда проектите, без да разполага с информация за техните автори.

Класираният на първо място проект на лого ще получи парична награда в размер на 600 лв., като авторът/авторите следва да предоставят пълните авторски права за ползване и разпространяване.

Проектите се подават на [email protected] до 17:30 часа на 5 февруари 2016 г.

В срок до 19 февруари 2016 г. ще бъде обявен победителят в конкурса за лого. Информацията ще бъде публикувана на интернет страниците на Община Русе и на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама