1500 метра тролейбусна мрежа, автопарк и сгради на "Градски транспорт" в Пловдив отиват на търг

15:22, 11 яну 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1500 метра от конактната тролейбусна мрежа на бул. „Васил Априлов” в Пловдив отива на търг, съобщи за Пловдив Topnovini.bg шефът на общинските юристи Илиян Иванов. По думите му, става въпрос за неизползваемите от много време насам жици, премахнати при ремонта на булеварда.

Новината идва след решение на Окръжния съд в Пловдив от 10 декември, миналата година, с което АД ”Градски транспорт” на Ангел Батаклиев е обявено окончателно в несъстоятелност.

За  продажба ще бъдат обявени и 153 моторни превозни средства, между които тролейбуси и автобуси, собственост на дружеството. Освен това, в предстоящия търг ще бъде включено и недвижимото имущество на фирмата.

За 1 февруари е предвидено събрание на кредиторите и синдика за взимане на решение за обявяване на търга, който се очаква да стартира в края на месец март, началото на април, каза още Иванов.

Само на Община Пловдив Батаклиев дължи близо 400 000 лева. Около 7 милиона са пък задълженията на АД ”Градски транспорт” към НАП.  Като цяло дружеството дължи милиони на различните кредитори.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама