Районна прокуратура Русе предаде на съд двама за документно престъпление

15:24, 11 яну 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу жена и мъж за извършено документно престъпление, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвиняемите съзнателно се ползвали пред банка от неистински документ при обезпечаване със залог, смята прокуратурата.

Обвинението е за това, че на неустановена дата от 10-и до 19-и август 2010 г. Светлана И. в качеството й на длъжностно лице, в кръга на службата й – управител на „Металиче” ЕООД, в съучастие с Йордан И., като извършители, съзнателно се ползвали пред банка „ДСК” ЕАД – клон Русе от неистински официален документ – удостовеление, издадено на името и по партидата на „Металиче” ЕООД, на което бил придаден вид, че представлява конкретно писмено волеизявление на длъжностно лице по вписванията към Централен Регистър на особените залози.

Във връзка с настъпили финансови затруднения на дружеството съгласно договорен кредит, обвиняемата подала до банката- кредитор искане за преструктуриране на кредита, касаещо промяна на срока и погасителния план. Банката, за да гарантира вземанията си, изискала сключване на нов анекс като допълнително обезпечение към учредените ипотеки. Във връзка с това обвиняемата, като управител на "Металиче" ЕООД, представила неистинското удостоверение с приложен към него опис, като голяма част от вещите, които били вписани в полза на банката като особен залог, вече били обект на запор в полза на НАП.

Предстои насрочване над делото за разглеждане пред Районния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама