Преименуват улица в Нови Искър в памет на пожарникаря Богдан Личев

15:15, 11 яну 16 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улица „Стое Джуров“, на която се намира сградата на пожарната в град Нови Искър скоро ще носи името на един от най-обичаните пожарникари - Богдан Личев. Това съобщи в интервю за София topnovini.bg градоначалникът Даниела Райчева.

Наскоро Богдан Личев почина след тежък инфаркт, но остана в паметта на хората от града като един от героите на нашето време.

Той беше председател на контролната комисия на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" и командир на екип “Пожарна безопасност и защита на населението” в Нови Искър. В професионалния си път пожарникарят е спасил безброй животи. Неслучайно беше наречен „най-достойният човек в страната” от премиера Бойко Борисов.

„От момента, в който загубихме Богдан с колегите обсъждахме различни инициативи, с които да продължим делото му. Една от идеите беше да кръстим улица на него, за да се помни името му, защото е направил много неща за Нови Искър. Всеки един от местните жители го познава, помогнал е на всеки, на когото е могъл“, обясни пред София topnovini.bg Даниела Райчева.

Тя добави, че първата стъпка, която ще предприеме община Нови Искър, е да събере живеещите на улицата, за да поиска съгласието им.

„Когато го получим, подготвяме мотивиран доклад и проект за решение до Столичния общински съвет, който да го гласува. След приемане на решението улицата се преименува официално“, обясни Райчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама