Разнообразна програма е подготвила Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ за януари

15:06, 11 яну 16 / Култура 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнообразна програма е подготвила Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ за януари.

Всеки четвъртък от месеца в Детския отдел ще се провежда четене на приказки и по-точно поредицата „Писма от Феликс“, с автор Анете Ланген. Началният час е 10.30. Само тридесет минути по-късно в същите дни ще се прожектират детски филми от сериала „Джим и Джем“.

На 15 януари във фоайето на втория етаж ще бъде открита изложба, посветена на Годината на картата, обявена за такава от Международната картографска организация и провеждана под егидата на ООН. Един от най-интересните експонати, които посетителите ще могат да видят, е от 1924 година и е второто издание на първата георфска карта на България на български език.

На 19 януари от 17.30 часа ще се проведе друга инициатива, озаглавена „Малки водни истории“. В рамките й ще бъдат представени три авторски документални филма на преподавателя по криминалистика доц. д-р Людмил Георгиев „Чао, Тибър“, „Ясас, Циклади“ и „Оцеляване по българския Дунав“. По време на събитието ще бъде проведена и викторина.

На 26 януари от 11.00 часа във фойето на втория етаж ще бъде подредена изложбата „Мъдрост и младост – една памет, едно Отечество“, организирана от Военния клуб. Тя е по проект, реализиран по Национална програма „Родолюбие“, финансиран от Минестерството на отбраната, чрез Изпълнителната агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“.

На следващия ден, 27 януари, отново във фойето на втория етаж на културната институция, но от 17.30 ч. ще бъде поредната среща на любимия на русенци клуб „Здраве“. Темата този месец е „Влияние на електромагнитните вълни върху човешкото тяло“.

На 29 януари, в същия час и на същото място ще бъде представен 13-и брой (М) на Алманаха за литература, наука и изкуство „Света гора“ на издателство „Фабер“, Велико Търново. Той обединява годините 2014-2015 и настощият брой е посветен на 830 години от успешното въстание на братята Асен и Петър, чрез което те възстановяват българската държавност, унищожена от Византия през 1018 г. и стават първи царе на Втората българска държава.

Другият акцент на изданието е поколението писатели, свързано с ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ от края на 70-те и 80-те години на ХХ век.

На 30 януари от 10.30 часа в Детския отдел ще се проведе инициативата „Помощ от сърце за Вашето дете“, която е съвместна между Регионалната библиотека и русенски специалисти по логопедия и педагогика. Ще бъде прочетена лекция на тема „Нуждата от консултация със специалист и логопедична помощ. Своевременна диагностика и терапия“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама