Срещу 5 000 лева гаранция освободиха хотелиера от Банско, участвал в схема за кражба на коли

14:51, 11 яну 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хотелиерът, който бе уличен като участник в схема за кражба на луксозни возила бе пуснат на свобода срещу парична гаранция от 5 000 лева. Решението за освобождаването му е взето от състав на Районен съд - Разлог след близо двучасово заседание.

Данните на прокуратурата сочат, че задържаният е притежавал технически средства за манипулиране на двигатели и ключалки за автомобили и китайски софтуер. Той обаче твърди, че устройствата са на негов приятел на име Антон, който при опит за задържане в столицата е оказал съпротива и избягал. Мавриков заяви, че софтуерът дори не е бил разопаковал. Купил го преди години когато решил да отваря автосервиз.

Пред съдия Яна Димитрова собственикът на семеен хотел в курортния град обясни, че е собственик на шивашки цех с 25 служители в Сандански и бизнесът му ще фалира, ако остане зад решетките.

Според държавното обвинение, в гаража на Валентин Мавриков са открити 4 луксозни леки автомобила, откраднати от София, Варна и Велинград. През 2011 година срещу него са заведени две досъдебни производства, които отново са прекратени с решение на Районен съд - Разлог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама