Карате, баскетбол и футбол номер 1 в Русе

14:50, 11 яну 16 / Спорт 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световният вицешампион и държавен шампион по карате и джу-джицу Тодор Събев е спортист номер 1 на Русе за 2015 г. Това стана ясно по време на церемонията по награждаване на най-добрите състезатели, треньори и отбори за миналата година, която се проведе в зала "Европа" на Доходно здание.

Събев пребори конкуренцията в анкетата на местния вестник "Утро" и Община Русе сред спортните журналисти в града, получавайки 84 точки. Той заслужи и специалното отличие "Спортен Олимп" за най-добър спортист, от името на първия зам.-председател на Българския олимпийски комитет и президент на БФБорба Валентин Йорданов.

За най-добър треньор бе определен наставникът на ФК "Дунав" Веселин Великов. За най-добър отбор за осма поредна година приз получи шампионът на България по баскетбол при жените и участник в турнира за Еврокупата на ФИБА "Дунав 8806". На Великов и "сините феи" също бяха връчени статуетките "Спортен Олимп".

В призовата тройка за спортист на 2015 г. влязоха още Александър Тодоров от клуба по спортна стрелба "Локомотив-ТТ" със 72 точки и капитанът на футболните "дракони" Диян Димов с 67 точки.

Капитанът на "Дунав 8806" Зорница Костова остана на четвъртото място с 61 точки. Миналогодишният спортист номер 1 на Русе, боксьорката Стойка Петрова, остана пета с 54 точки.

Шести е една от надеждите за възраждане на вдигането на тежести не само в Русе, но и в България", Стилиян Гроздев с 53 точки. Седми в анкетата са акробатите Елена Великова и Алекс Жеков с 47 точки.

На осмото място в класацията остана баскетболистката Радостина Димитрова с 46 точки. Младежкият национал и голмайстор на ФК "Дунав" Юлиан Ненов остана девети с 45 точки, а боксьорката Севда Асенова зае десетото място с 39 точки.

По традиция не бяха подминати и приложните спортове, като награда за най-добър сред приложниците бе отличен Иван Маринов

Призовете бяха раздадени от кмета на Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Димитър Наков и Иван Григоров, народните представители Пламен Нунев и Свилен Иванов, главният редактор на "Утро" Младен Любенов и спортният редактор на русенския ежедневник Георги Христов.

Поради отсъствието на част от отличените спортисти, техните награди получиха техни треньори и представители на клубовете, в които се състезават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама