Районна прокуратура - В. Търново повдигна обвинение на мъж за извършени домови кражби

14:51, 11 яну 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Велико Търново повдигна обвинение на 60-годишен мъж за извършени домови кражби от 14 жилища във В. Търново, съобщиха от апелативна прокуратура в старата столица.

Прокуратурата повдигна обвинение на Божидар П. за това, че в периода 18.04. - 20.11.2008 г., на 31.10. 2013 г. и в периода от 30.04.до 08.09. 2015 г. във В. Търново, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на секретни патрони на входни врати и използване на техническо средство – инструмент за чупене на секретни патрони, отнел от владението на различни лица, без тяхното съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои чужди движими вещи на обща стойност 18 767 лв.

Кражбите са извършвани от различни апартаментите, като обвиняемият е задигал от разбитите апартаменти предимно златни накити, козметика, пари и чуждестранна валута, мобилни телефони, компютри, огнестрелно оръжие и боеприпаси и други вещи.

По искане на прокуратура съдът е взел по отношение на Божидар мярка за неотклонение задържане по стража. Предстои внасяне на делото с обвинителен акт в Районен съд град Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама