КРИБ с ултиматум: Затвор за убиеца на Александър Антов или оставка на Бъчварова

14:34, 11 яну 16 / Политика 25 761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Защо ни е нужно МВР и защо бюджетът прахосва над 1 милиард лева за тази институция, когато всеки един българин може да бъде разстрелян, а виновникът да не бъде наказан? Това е един от въпросите, които зададоха от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в отворено писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

В него бизнеса изразява възмущението си от убийството на шефа на модна къща „Агресия“ Александър Антов и настоява виновниците да бъдат намерени и арестувани незабавно.

„Вече трети ден няма арестуван, няма дори заподозрян, но иначе, както винаги, се работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят. Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им", пише в писмото на работодателската организация.

От КРИБ припомнят, че миналата година по повод протестите на служители в МВР, работодателските организации са подкрепили искането за реформи в сектор „Сигурност“.

„Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност  по улиците на България продължават. Вече никой не може да се чувства в безопасност. Дори и да плащаме два пъти – един път над милиард лева  за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път, за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват. Това не може да продължава така“, категорични са от КРИБ.

В писмото си те поставиха категорични искания. Едно от тях е незабавното разкриване на убиеца на Антов или оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова. От КРИБ се обръщат и към главния прокурор с искане за справедливо, но сурово наказание за извършителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама