Крадец рецидивист от Пловдив отива на съд за единадесети път

14:30, 11 яну 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Йонко Салкъмов, на 30 г., от Садово, за грабеж на вещи в големи размери, с употреба на сила, при опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс.

До момента той е осъждан 10 пъти за различни престъпления. На 30 октомври 2015 г. е излязъл от затвора, след като е излежал последното наложено му наказание - шест месеца лишаване от свобода за кражба, при опасен рецидив.

Йонко Салкъмов е предаден на съд за това, че на 4 ноември 2015 г. в Пловдив е отнел чужди движими вещи - дамска чанта, портфейл, мобилен телефон, парфюм, секретни ключове, 400 лева, документи и други лични вещи на обща стойност 1 290 лв., от студентка от гр. Враца, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила.

На 3 ноември 2015 г. вечерта студентката решила да отиде на дискотека в Пловдив. Към 4,30 ч. на следващата сутрин си тръгнала от заведението пеша. На ул. "Опълченска" тя била застигната от Салкъмов. Той издърпал със сила дамската й чанта с вещите и парите и бързо избягал. По-късно обвиняемият взел парите и мобилния телефон, който продал за 60 лева, а другите вещи изхвърлил.

Йонко Салкъмов е с наложена от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в Пловдив.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Салкъмов не се е признал за виновен.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама